Hvis du er på udkig efter en nem forret, eller du mangler en lækker ret til dit tapasbord, så vil Tapas med laks og flødeost være et godt valg. Det er super hurtigt at tilberede, og du kan lave det dagen i forvejen. Det vil også være en dejlig ret at servere en lun sommeraften på terrassen med et glad køligt hvidvin til.
Du skal bare bruge 75 gram flødeost, 1 stk. tortilla, en håndfuld ruccola eller anden salat og 100 g røget laks i tynde skiver. Smør flødeosten ud på tortillaen (du kan evt. røre lidt hakkede krydderurter i, fx dild, bronzefennikel eller andet). Derefter strør du en håndfuld salat ud over, og til sidst lægges lakseskiverne. Rul tortillaen sammen og pak rullen ind i husholdningsfilm. Lægges i køleskab i mindst 1 time. Rullen er derefter klar til at skære i 1,5 cm tykke skiver. Som forret eller en let terrasseanretning skal du bare anrette skiverne på lidt frisk salat og evt. pynte med krydderurter eller lidt lakserogn ovenpå.
Lakserouladen er også særdeles velegnet til at servere, når du inviterer familie eller venner til brunch. Laks er noget, som de flest holder af, og rouladen ser meget indbydende ud på bordet. Du kan også lave en lakseroulade, hvor flødeosten er erstattet med avocado creme. Mos avocado og rør med lidt citronsaft, salt og evt. lidt creme fraiche for at gøre konsistensen blød. Det vil se flot ud, hvis du laver en rulle med flødeost og en rulle med avocado creme, og anretter dem ved siden af hinanden i skiver.

