Hus og have

Belysning af alle vinkler

Find den rigtige lyskilde her

Oprindeligt måtte mennesket indrette sig efter solens bevægelser. Således sov mennesket, når solen var på den anden side af jordkloden og vågnede, når solen atter tittede frem på himlen. Senere opfandt mennesket stearinlyset og så blev det gaslyset. Det er først i 1879, da Thomas Edison opfandt glødelampen, at belysningen minder om den, vi har nu. Det skulle vise sig, at glødelampen blev en lettelse på mange områder; blandt andet på teatrene, der var plaget af brande afstedkommet af gasbelysningen.

Vi er styret af lyset

Det moderne menneske tænker sjældent over, hvor meget det er styret af lyset. Vi har lys i vores computere, hvor vi laver vores arbejde og slapper af til streamingtjenester. Vi har lys i mobiltelefonen. Om vinteren er vi sent oppe med det elektriske lys. Hele verden er i stor stil bygget op om det elektriske lys. En af de virksomheder, der har bygget en virksomhed op på behovet for lys er lyskilderdirekte.dk. Udover at sælge sparepærer, lysstofrør, LED armaturer, LED pærer og halogenpærer, så hjælper lyskilderdirekte.dk også læseren med at få mere viden indenfor feltet.

Få mere viden om lyset

lyskilderdirekte.dk‘s hjemmeside ligger der en blog med uendelig mange informative artikler. Blandt andet bliver der fortalt om spredningsvinkel på belysning. En spredningsvinkel fortæller om den vinkel, som lyset udsendes med fra pæren. Jo bredere vinkel, jo større en spredning vil der være fra lyskilden. Spredningsvinkel på belysning er vigtig at tænke på, da den skal være forskellig alt efter, om det er et supermarked, der skal oplyses eller om lyskilden skal sidde i en læselampe. Skal lyskilden oplyse et helt rum, skal vinklen være minimum 180 grader, mens et fokuserende lys kan nøjes med en noget mindre spredning.

LED er fremtiden

lyskilderdirekte.dk fokuserer meget på LED belysning. Denne type lyskilde har et meget lavt energiforbrug og en meget lang levetid. Man kan derfor spare mange penge ved at skifte til LED. I modsætning til tidligere tiders glødepærer, så udvikler LED belysning næsten ikke varme. LED lyskilder indeholder heller ikke kviksølv og er derfor med til at skåne miljøet.